Мъжегони! 3 цветя у дома, които ви обричат на самота

Живите растения могат да повлияят безкрайно много на живота на хората. Навремето се казваше, че те са основен източник на щастието на жените. Сега обаче ще ви разкрием кои са растенията, които съсипват хубавата енергия в дома и живота ви и ви обричат на самота. Според легендите това са цветя мъжегони и където ги има, то хората са обречени на кавги и скандали, а семейството пред разпад, пише jenata.blitz.bg.

Ако самотно момиче живее в апартамент с такива цветя, то то няма да се омъжи Ако пък семейство ги е поставило в жилището си – ще се раздели.

Монстера

Това е красиво цвете с издълбани листа. Изисква много светлина, но влиза и в групата на мъжегоните. Той може да изгони съпруга от дома ви.

Експерти дават и научно обяснение на това суеверие. Това растение изпарява излишната лага, а тези изпарения пък водят до безсъние, раздразнителност и главоболие.

Жените не понасят тази миризма и гледат да не стоят много в дома, без да осъзнават, че проблемът идва от растението.

Китайска роза

Това цвете пречиства чудесно въздуха, става голямо и е много красиво.

Не е добре да го държите в дома си обаче. В източна Европа го наричат вампир, защото провокира кавги и конфликти между съпрузи.

За неомъжените то убива женската им енергия и отблъсква всички мъже, като взима силите им.

Кактус

В момента това цвете е много популярно, смята се, че поема радиацията. Често може да бъде забелязано в жилище, близо до компютър.

Според древните вярвания обаче кактусите отблъскват мъжете от жените.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share