Мотоциклет на BMW също получи огромни „ноздри“

Мотоциклет на BMW също получи огромни „ноздри“

Тунинг-ателието Kingston Custom, което се ръководи от състезателя и дизайнер Дирк Олеркинг, разработи специална модификация на мотоциклета BMW R 18. Както съобщава Carscoops, в проекта е участвало и подразделението BMW Motorrad, което създаде стандартния вариант на този модел.

Мотоциклетът е сглобяван на ръка, като получава черти от модела R 18 First Edition. Машината носи името Spirit of Passion и е оборудвана в имитация на решетка на радиатора с огромните „ноздри“, които се превърнаха във визитна картичка на съвременните автомобили на баварската марка. Въпреки, че този детайл беше силно критикуван, компанията няма намерение да се отказва от него.

Впечатление прави и масивният обтекател във футуристичен стил с вграден светодиоден фар. Задният стоп е интегриран в крилото, освен това Spirit of Passion получава и модифицирана изпускателна система.

От думите на Олеркинг става ясно, че техническата част на мотоциклета не е променяна,тъй като тя е „съвършена“. Стандартният R 18 се задвижва от 1,8-литров бензинов мотор с два цилиндъра, развиващ мощност от 91 к.с. Моделът беше представен през април 2019 година, като стандартният му вариант струва малко над 21 000 евро.