Моргите в Германия се запълниха, гробищата се превърнаха в метален контейнер

Гробище в германския град Ханау започна временно да съхранява телата на починали от COVID-19 в метален корабен контейнер, защото болничните морги са пълни, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

„За съжаление, положението в Ханау дотолкова се промени, че сега трябва да използваме контейнерите, които бяхме поставили тук още от април, първоначално като предпазна мярка“, каза Александра Кински, която ръководи гробищата и крематориумите в Ханау, град, намиращ се недалеч от финансовата столица на Германия Франкфурт.

По думите ѝ две тела вече са поставени в металния контейнер, в който има място за общо 25, и добави, че телата се съхраняват там само за кратък период от време след смъртта на хората.

„Ако човек почине и в даденото здравно заведение няма място, тялото на починалия пристига тук и остава за малко, докато не бъде положено на окончателното място, където то ще почива, например тук в гробището“, каза тя.

Германия, която беше хвалена за справянето си с първата вълна на пандемията през пролетта, от вчера е под строга карантина заради рязко повишил се брой на заразените и смъртните случаи през втората вълна.

С оглед на това, че броят на регистрираните случаи на заразяване от началото на пандемията надхвърли 1,4 милиона, а този на починалите от COVID-19 е над 24 000, расте безпокойството, че болниците може да не се справят.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share