„Монтана“ удари „Берое“ в първото дерби за сезона

„Монтана“ удари „Берое“ в първото дерби за сезона

Баскетболистките на „Монтана 2003“ спечелиха първото дерби за новия сезон с „Берое“. Момичетата на старши треньора Стефан Михайлов победиха старозагорки с 80:65 като гост и се поздравиха с успеха в големия мач от третия кръг на женското ни първенство.

Монтанки поддържаха по-висок процент в стрелбата си, след като отбелязаха 48% от възможностите си за две точки срещу 41% от тези на старозагорки, а от тройката също бяха много по-постоянният тим и завършиха срещата със 7 тройки и 41% успеваемост зад арката, докато тимът на „Берое“ наниза само 3 стрелби отдалеч при 15% реализирани изстрели.

Акила Майз завърши с „дабъл-дабъл“ от 18 точки и 10 борби за „Монтана 2003“, Снежана Алексич се разписа с 16 т., 8 борби и 4 асистенции, а Димана Георгиева остави 13/7/5 на сметката си.

Гергана Иванова бе най-полезна за „Берое“ с 21 точки, Карина Константинова отбеляза 13, а Теодора Динева реализира 12 точки и взе 4 борби.

По този начин тимът на „Монтана 2003“ запазва лидерската позиция и след третия кръг на елита в родния шампионат с перфектен баланс от 4-0. „Берое“ пък инкасира първо поражение през настоящия сезон и за момента остава на втора позиция с актив от 2-1.