„Монтана“ иска Великов и петима от „Кариана“

„Монтана“ иска Великов и петима от „Кариана“

Треньорът на „Кариана“ Веселин Великов най-вероятно ще поеме „Монтана“ от януари, пише „Мач Телеграф“. Поне такова е желанието на шефовете на „Огоста“. Припомняме, че специалистът, който направи чудеса в „Дунав“ (Русе), ще остане без работа след Нова година.

Причината – ръководството на тима от Ерден, който по ирония на съдбата е лидер на класирането във втория ни ешелон, реши да закрие клуба. На „Огоста“ останаха без наставник, след като Никола Спасов почина трагична, след като се зарази с COVID-19.

В „Монтана“ се готвят да вземат и петима футболисти на Ерден по време на зимната пауза. Един от тях 100-процента ще бъде младокът Владислав Цеков – Каската, който играе силно за „Кариана“ от началото на кампанията. Той е собственост на „Монтана“ и е при лидерите във Втора лига като преотстъпен. Останалите от Ерден, които вероятно ще акостират в „Огоста“, са Николай Дичев, Евгени Игнатов – Бамзе, Борислав Дамянов и Емануил Личев.

Още от едно място се носят слухове, че има интерес към Веселин Великов. Това е Ботев (Пд), където властва треньорска криза, след като Ферарио Спасов хвърли оставка.

Самият Великов, коментира пред „Мач Телеграф“ бъдещето си. Оказа се, че за момента то е неясно. „Нямам нито една оферта засега, нито съм водил разговори с представители на който и да е клуб. Няма нищо нито от „Монтана“, нито от „Ботев“ (Пд). Иначе съм поласкан, че моето име се спряга за треньор на толкова голям клуб като „Ботев“ (Пд)“, заяви Великов.