Може ли да се оправи „крив мъж“ или по-скоро кривото дърво ще се изправи?

Понякога изглежда толкова тегаво, толкова непосилно, че си мислим – никога няма да стане по-добре! Спокойно. Във всяко семейство има кризи, изходът от които до голяма степен зависи от жената, от нейната мъдрост и снизхождение. Може ли да се оправи „крив мъж“ и при какви обстоятелства? Да видим отговора на психолозите.

Как се оправя „крив мъж“?

Когато се почувства необходим

Колкото и банално да звучи, но мъжът става по-добър, когато почувства, че една жена има нужда от него. В епохата на равенството между половете жените често поемат на крехките си плещи не само работата, но и издръжката, децата, семейството и след това се чудят къде са отишли ​​истинските мъже?

Искате ли истински, силен, грижовен и внимателен мъж? Бъдете за него крехка, слаба и беззащитна. Освободете му мястото, което сте му отнели.

Когато чува комплименти

Дали мъжете се нуждаят от комплименти ? Битува мнението, че само жените имат нужда от тях. Но, всъщност, комплиментът е основното оръжие на жената, с което тя може буквално да убие мъжа на място! Вместо обичайното: „Още ли не си оправил рафта в банята?“, кажете нещо от сорта: „Скъпи, имаш златни ръце, какво щях да правя без теб?“ И тогава не само рафта в банята ще се оправи, но и много други проблеми ще бъдат разрешени за една нощ. Мъжете се топят от комплименти и прояви на обич – използвайте това! Естествено, в разумни граници.

Когато се чувства разбран

Известният психолог С. Дас казва, че „мъжът няма нужда да бъде обичан – той трябва да бъде разбран, а жената няма нужда да бъде разбирана – тя трябва да бъде обичана“. Някои жени в любовта си достигат до истинско обожествяване на мъжа, поставяйки себе си в жертва на олтара на връзките, а след това се чудят защо са недооценени.

По-добре да се опитате да разберете мъжа или поне да не го игнорирате, когато иска да говори открито. Умението да слушате и чувате е отлично качество, особено в отношенията с по-силния пол. Ако вашият любим знае, че ще бъде разбран във всяка ситуация, независимо какво прави и каквото и да се случва, тогава той ще ви носи на ръце.

Когато не му се отказва интимност

Не е тайна, че основният мъжки полов хормон е тестостеронът, който значително влияе върху настроението. Мъжът е ядосан, раздразнителен и агресивен от липсата на женска обич. Преди да откажете интимност на мъжа под банален предлог като главоболие, например, по-добре помислете как това ще се отрази на връзката ви. Понякога се случва така, че е по-добре да отстъпиш, отколкото да обясняваш защо не искаш да го направиш. Редовният сексуален живот е много важен за мъжа, което трябва да не се забравя от всички жени, които искат да възстановят добрите си отношения в брака.

Когато вярват в него

Казват, че зад всеки велик мъж стои една велика жена. Благодарение на нея, на нейната сила и вяра, мъжът върви напред, стреми се към нещо, поставя цели и ги постига, пише Хепи Уоман.

Когато усеща надежден тил зад себе си, тогава на гърба му поникват крила. Той е уверен в себе си, знае какво иска, не се страхува да сгреши, защото има подкрепа от жената, която обича. И обратно – толкова е лесно да загубиш вяра в себе си, ако твоите решения постоянно се оспорват, а мнението ти не се зачита…

Много, ако не всичко, зависи от жената в семейството! Ако тя пожелае, може да изправи и най-кривия мъж.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share