Моделите Jeep получават специални версии 80th Anniversary

През 2021 г. марката Jeep ще навърши 80 години и това е поводът да бъде направена юбилейна версия за всеки модел. И изданието 80th Anniversary получават кросоувърите Renegade, Compass, Cherokee, Grand Cherokee и Wrangler, както и пикапът Gladiator.

Празничните автомобили се различават от стандартните модели с уникални джанти в цвят Granite Crystal, табелки с името на серията отвън и отвътре, черна тапицерия на седалките и подови килими със сиви шевове, както и наличието на мултимедия Uconnect с 8,4-инчов сензорен екран, навигация и поддръжка за Apple CarPlay и Android Auto.

Юбилейните изпълнения на Jeep ще пристигнат в дилърските центрове през четвъртото тримесечие на 2020 г., но поръчките вече се приемат. А всички автомобили от моделната 2021 година влизат в новата програма за обслужване на клиенти Jeep Wave, с три години безплатна смяна на масло и гуми, денонощна телефонна или онлайн поддръжка и VIP достъп до събития на марката.

За юбилея Renegade с четири врати и Compass с пет врати в Щатите ще струват 27 595 и 29 695 долара, Cherokee – 33 805 долара и Grand Cherokee – 44 335 долара .

Jeep Wrangler и Gladiator в изпълнение 80th Anniversary ще струват в САЩ $ 35 990 долара и 41 740 долара, без доставката, базовите автомобили са съответно 28 295 и 33 545 долара.

Но има разлики и между юбилейните версии. Външните от тях се свеждат до джантите с различни размери. Например Wrangler и Gladiator се задоволяват с 18-инчови джанти, Renegade, Compass и Cherokee с 19-инчови, а Grand Cherokee с инч по-голям. Също така в компактните кросоувъри, за разлика от други модели на версията 80th Anniversary, в салона има декоративни вложки от стомана Gun Metal и черен таван. И, разбира се, автомобилите се различават по нива на оборудване. След като Wrangler, Gladiator и Renegade първоначално са скромно оборудвани, останалите получават подобрена кожена тапицерия и електрически седалки, а Grand Cherokee – комплекс от системи за безопасност.