Младежът, изнасилил брутално пенсионерка, обяснил, че бил много пиян

Младежът, изнасилил брутално пенсионерка, обяснил, че бил много пиян

Брутално изнасилване на пенсионерка стресира жителите на авренското с. Синдел. В понеделник около 17 часа 73-годишната жена била атакувана в двора на дома си от непознат мъж. Тя опитала да отблъсне нападателя, но той успял със сила да сломи съпротивата й. Насилил я, след което избягал. Часове след зверството извършителят бил заловен. Той е на 22 години и живее в съседното с. Тръстиково. Досега не е имал криминални прояви и не е осъждан. Пред разследващите обяснил, че през деня бил на гости в Синдел и преди да извърши престъплението изпил солидно количество алкохол, съобщи зам.-директорът на ОДМВР-Варна комисар Андрей Ангелов.

Пострадалата няма тежки физически наранявания, но е в шок. Извергът е арестуван за 72 часа и ще бъде привлечен към наказателна отговорност за блудство и изнасилване, като обвинението ще внесе в съда искане той да бъде задържан под стража.

„Прокуратурата ще бъде безкомпромисна, както е била винаги, към подобен род престъпления, тъй като не може нашите родители да бъдат подлагани на такива ужасяващи зверства и да живеят в постоянен страх. Ще направим всичко възможно в рамките на закона и в съвсем кратък срок извършителят на това гнусно деяние да понесе своята отговорност”, заяви районният прокурор на Варна Невена Илиева. По закон обвиняемият може да бъде наказан с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

„Толкова тежко престъпление нямаме повече от 20 години в селото. Докога държавата ще си затваря очите за изстъпленията на подобни изверги и не се промени законът, така че независимо дали е насилен възрастен човек или дете, наказанието да е доживотен затвор!“, коментира във фейсбук кметът на Аврен Емануил Манолов.