Млада родилка почина внезапно, ден преди да прегърне детето си

29-годишната Джеврие Юнуз от с. Водно почина вчера в болницата в Дулово ден преди да роди. Случаят бе потвърден от Окръжният прокурор Теодор Желев.

Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за смъртта, съобщава „Монитор“.

Резултатите от аутопсията очаква и гинекологът наблюдаващ бременността на Джеврие д-р Любомир Минков. Той е следил състоянието на жената и е изненадан от развоя на случая. Нищо не е предполагало летален изход.

Д-р Минков е наблюдавал и предните две бременности на Джеврие. Тя оставя две момиченца на 5 и на 2 години. Третото дете е щяло да бъде момче. Д-р Минков съобщи, че жената не е имала никакви оплаквания. Терминът ѝ е бил за 12 октомври. Тъй като предишните раждания са били с цезарово сечение, по план е трябвало вчера да бъде приета в болницата и днес да я оперират.

Такава е практиката, уточни д-р Любомир Минков, да правим цезарово седмица преди термина. За съжаление обаче нещата не се случват така. Рано сутринта в понеделник, към 4:20 тя се оплакала на съпругът си, че ѝ е лошо. Причерняло й пред очите. Той се обадил на баща си, който пък подал сигнал до 112.

„Линейката от Дулово дойде за 5-10 минути, но на мен ми се сториха 60′, разказа Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие. Предната вечер са били до късно заедно. „Тя дори радостна говори със съпругата ми, която работи в Турция“, допълва роднината.

Жената е била приета веднага в болницата. От Силистра бързо пристигнал и д-р Минков. „Тя беше в тежко състояние“, сподели той.

Изпадна в клинична смърт и пристъпихме към реанимационни мероприятия, но нищо не помогна. Нямам обяснение какво се случи и каква е причината. Аутопсията ще покаже, коментира гинекологът.