Мишо Вълчев: „Левски“ няма нужда от треньорска смяна

Легендарният таран на „Левски“ – Мишо Вълчев коментира за “Мач Телеграф” проблемите на „сините”. Той е убеден, че с този потенциал, с който разполагат на „Герена“, трудно ще се гони място в шестицата.

„Явно е, че нямаме добри футболисти, а и срещу „Славия“ и Георги Петков не можем да играем. Като цяло първите 15 минути бяха добри. Нямаше я обаче връзката между отделните линии, липсва ни диригент – човек, който да връзва играта в средата на терена. Малко са пасовете напред.

Единствен Паулиньо се мъчеше нещо. Не успяваме да създавам положения. А и с човек по-малко е трудно. Със сигурност братя Цоневи щяха да вършат работа и с тях щяхме да изглеждаме по-добре. Жалко, че ще отсъстват толкова дълго. Борислав Цонев показа, че може да бъде лидер, но и той сам няма какво да направи – има качества, желание, бори се, създава положения, вкарва голове. Но, за съжаление, без него и брат му виждате какво е състоянието на „Левски“ в момента.

Не може да се направи селекция – нито пазарът е отворен, нито има пари. Явно ще трябва в този вид да изкараме поне до Нова година, когато всички се надяваме да дойдат спонсори. С този състав сме равностойни на „Етър“ и „Ботев“ (Вр), хвърляме доста усилия, за да ги победим. Трябват ни поне седем-осем нови. Наско Сираков сигурно ще измисли нещо, защото в този вариант и мястото в шестицата не ни е сигурно”, смята бившият таран на „сините“.

„Ще бъде доста трудно за всеки треньор, който дойде в „Левски“. Малко са желаещите да работят в такава ситуация. Георги Тодоров се опитва да помогне. Но е факт, че доста мачове нещата не се получават. Желание има. И в него, и във футболистите, но само с това няма да стане.

На този етап не е нужна промяна. Който и да дойде, нещата няма да изглеждат много по-различни и трудно някой може да ги промени коренно. Ако се направи нова селекция и се поставят по-високи цели, може да се помисли за по-млад треньор“, завърши Вълчев.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share