Мишки и паник атаки тормозят карантинирани тенисистки в Мелбърн

Мишки и паник атаки тормозят карантинирани тенисистки в Мелбърн

Условията за строго карантинираните тенисисти в Мелбърн остават актуалната тема преди Откритото първенство на Австралия.

Казахстанската тенисистка Юлия Путинцева отново се оплака, че има мишки в хотелската си стая. Куриозното е, че преди няколко дни световната №28 вече вдигна скандал заради появата на гризач в стаята си и бе преместена. Но явно и в новата стая има същия проблем.

„Те всъщност са много. В стаята ми вече не е само една“, разкри Путинцева и пожела ново преместване, като публикува снимки как слага храна на пода замишките.

Временно изпълняваща ролята на карантинен министър на щата Виктория Лис Невил взе отношение по ежедневните претенции и оплаквания на тенисистите и дори иронизира Путинцева с изречението, че не не трябва да храни гризачите.

„Имахме пълно уверение, че проблемът с мишките е решен. Но ако има опити за хранене и подхвърляне на храна от играчите, те отново може да са се появили“, увери Невил.

Пълната изолация пък не се отразява добре на 18-годишната украинка Марта Костюк. Тя разкри, че получава паник атаки, а почти целият й ден в хотелската стая минава в непрестанен плач.

„Опитвам се да тренирам, но това не се получава по най-добрия начин. Майка ми и моят треньор са в съседните стаи, но нямам контакт с тях освен по телефона“, сподели Костюк.