Михаел Шумахер преместен в луксозна вила на Майорка

Михаел Шумахер преместен в луксозна вила на Майорка

Михаел Шумахер е бил преместен от дома си в Швейцария в луксозна вила на испанския остров Майорка, която съпругата му Корина купи преди три години, твърдят от испанската преса, пише dnes.bg. Предишният собственик на имота е президентът на “Реал Мадрид” Флорентино Перес.

Вила “Ясмин” се намира в област Андрат и там 51-годишният седемкратен световен шампион във F1 ще се възстановява от тежкия инцидент, който претърпя в Алпите.

Уважавани издания като Diario de Mallorca и La Vanguardia съобщиха за преместването на Шумахер, след като бившият шеф на екипа на F1 и бившата съпруга на съсобственикът QPR Флавио Бриаторе Елизабета Грегорачи потвърди това. Пред медиите тя сподели: “Майкъл не говори, той общува с очите си. Само трима души могат да го посещават и аз знам кои са те.”

Брюнетката добави още, че Корина и Михаел са се преместили там, за да “създадат болница в къщата”.

Още през 2018 г. вестник Bild свърза имота на Перес със семейство Шумахер. Тогава изданието предположи, че тя е похарчила 27 млн. евро за вилата, за да прекарва там ваканциите заедно с децата си. През август същата година семейството отрече да се мести на остров Майорка, след като кметицата на Андрат обяви лично, че легендата на F1 ще напусне дома си в Женева и ще го замени със слънчева Испания.

Информацията за състоянието на Шумахер е оскъдна.

Миналата седмица известният неврохирург Ерих Ридерер заяви, че има малък шанс шампионът да се възстанови напълно.

Хирургът, каза в документален филм за френската телевизия TMC: “Мисля, че той е във вегетативно състояние, което означава, че е буден, но не реагира. Той диша, сърцето му бие, вероятно може да седне и да прави бебешки стъпки с чужда помощ, но не повече. Мисля, че това е максимумът за него. Има ли шанс да го видите такъв, какъвто е бил преди инцидента? Наистина не мисля така.”