Митьо Кълбото се заключи в наркооранжерията си, ченгета разбиват прозорец

Полицията разби наркооранжерия край Пловдив. Акцията се е провела вчера в село Кочево. В една от къщите, мъж от Садово е отглеждал марихуана. Коридорът и стаите били оборудвани с капково напояване и лампи. Прозорците били затъмнени. По нищо не личало, че в постройката се отглеждат наркотици.

В четвъртък униформени наобиколили къщата. При опит да нахлуят стопанинът на постройката се заключил и отказал да отвори. Наложило се да бъде разбит един от прозорците, но междувременно „земеделският производител“ се предал, съобщава TrafficNews.

38-годишният мъж е арестуван. Той е стар познайник на полицията. Той се подвизава като Митьо Кълбото.

Днес полицията все още е пред къщата в Кочево. По думите на очевидци, в момента растенията се изнасят от сградата. Жителите на селото не познават Кълбото, но често са го виждали в късните часове на деня в постройката. Мъжът е лежал в затвора с присъда за разпространение на дрога.

Иззети са 83 стръка марихуана. Отглежданата марихуана била складирана в бидон с течност.

Междувременно в постройка на бивш стопански двор в село Болярци, ползвана от 34-годишен криминално проявен мъж, са открити изсушени растения с външни признаци на марихуана. Експертна справка е установила, че иззетото количество е с тегло 2кг 640 гр. Извършителят на престъплението е с повдигнато обвинение, като в хода на акцията при проверка на лицето е установено, че същото управлява и лек автомобил „Опел вектра“ под въздействие на наркотични вещества.