„Мирър“: Ванга предсказала как Тръмп ще пострада от коронавируса

Вярата в пророческите способности на Ванга превзе и Острова. Броени часове след като стана ясно, че Доналд Тръмп е заразен с коронавирус, британският вестник „Мирър“ разтръби, че българската пророчица е била наясно, че това ще се случи. И даже дала прогноза какви ще бъдат последствията за американския президент.

„Баба Ванга, известна още като „Нострадамусът на Балканите“, е предсказала, че американският президент ще страда от „мистериозно заболяване“ през 2020 г., твърди категорично и с патос „Мирър“, цитиран от БГНЕС. Не се уточнява обаче пред кого е направено устното предсказание.

Изданието твърди, че сляпата мистична гадателка е предсказала съдбата на Тръмп. Според огласената версия този държавен глава на САЩ, който заема поста през 2020 г., ще страда от „мистериозно заболяване“, което ще го остави глух и с мозъчен тумор.

Медията свързва думите на Ванга с положителната проба за коронавирус от 2 октомври на Доналд Тръмп и съпругата му Мелания.

„Мирър“ уверява, че някои от другите й прогнози са за Брекзит, атентатите на 11 септември 2001 г. и цунамито в Тайланд, като изданието твърди, че баба Ванга прави предсказания чак до смъртта си през 1996 г. Досега родната пророчица се радваше на мистична слава предимно в Русия, но явно славата й вече се носи и в кралството.

Британският ежедневник обстойно запознава читателите си с българката баба Ванга.

Израснала във ферма в Македония, тя е била ослепена от прашна буря. Това, твърдят последователи, й е дало „второ зрение”, който й е позволило да предсказва бъдещи събития – някои от които са невероятно точни.

В прогноза от 1989 г. тя казва: „Ужас, ужас! Американските братя ще паднат, след като бъдат нападнати от стоманени птици. Вълци ще вият зад храста, а невинна кръв ще блика.“

Това беше разтълкувано като ужасяващата терористична атака срещу кулите близнаци на Световния търговски център, които бяха ударени от два самолета на 11 септември 2001 г.

Баба Ванга никога не е записвала на хартия своите собствени прогнози и е била приемана толкова сериозно, че българското правителство се е допитвало до нея, добавя „Мирър“.

Не всичко, което тя е предсказала, обаче е вярно – например ядрената война през годините от 2010 до 2014 г. не се е осъществила.

Институтите по сугестология и парапсихология в София и Петрич също са изучавали очевидните ментални способности на Ванга. Сред някои от нейните бъдещи пророчества са промяна на орбитата на Земята през 2023 г. и откриването на работещ метод за пътуване във времето през 2304 г.

Нейните предсказания стигат до далечната 5079 година, в която според нея ще настъпи края на Вселената, продължават да се дивят на способностите на Ванга авторите от „Мирър“.