Мирослав Иванов: Избирането на Сарафов е имитация на промяна

Избирането на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор е имитация на промяна – той е другата страна на монета Иван Гешев. Това каза в предаването „Тази сутрин“ депутатът от ПП-ДБ Мирослав Иванов.

„Предсрочното прекратяване на правомощията на главния прокурор Иван Гешев е част от съдебната реформа. Ние последователно през всичките години на мандата му сме заявявали, че той не притежава необходимите професионални и нравствени качества, за да заема този пост“, обясни той.

Мирослав Иванов е категоричен, че съдебната реформа ще продължи. „Избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор обаче е имитация на промяна. Това е подмята, защото г-н Сарафов е другото лице на същата тази монета. Той беше дясната ръка на г-н Гешев, включително той също си затваряше очите за „Барселонагейт“, каза още депутатът.

Бившият парламентарен шеф поясни, че ПП-ДБ ще се почувстват излъгани, ако колегите им от ГЕРБ не спасят ангажиментите си в управленската и законодателна програма. „Там ясно седят ангажименти за съдебна реформа“, посочи той.

Мирослав Иванов коментира също така, че промените в Конституцията следва да бъдат направени при наличието на парламентарно мнозинство. ПП-ДБ обаче не са партньори с Делян Пеевски и ДПС, поясни още той.

„Парламентарно мнозинство може да се формира в различни партийни конфигурации. Към момента има заявено желание за изменения в Конституцията на Република България от наша страна, от ГЕРБ-СДС и от ДПС“, поясни той.