Мира Добрева с нищожна заплата в БНТ, прибирала 5000 лв. на година

Мира Добрева е запазена марка за БНТ. Именно поради това, когато се заговори, че водещата взема луди пари в националната телевизия, всички повярваха.

В интервю за в. „Уикенд“ тя разказва обаче друга версия.

„Прочетох това и много се смяхме с екипа на „Питай БНТ”. Бяха написали 5000 или 6000 лева, а това е малко повече от годишната ми заплата като водещ на предаването. В националната телевизия заплащането е поразяващо скромно. Хората, работещи в БНТ, са там от обич, за да бъдат в семейството. Ние сме една общност, в която почти никой не работи за големи заплати. Сумите, които се тиражират от разни медии, са абсолютни неистини.“, разказва Мира.

И допълва, че въпреки невисокото си възнаграждение, не се подстригва сама от спестовност.

„Истина е, че се подстригвам и сама, но не от спестовност. Въпреки ниските заплати в БНТ, един фризьор мога да си позволя. Пък и имам странични доходи – използвам социалните мрежи понякога и за рекламни постове. Чак толкова не съм закъсала, че да не мога да си позволя да отида в салон. Имам драма с моя бретон, което е един от комплексите ми.

Голямо ми е челото и без коса върху него ми се променя физиономията. Това е причината да си го крия. Последният път се подстригах сама, защото дългогодишната ми фризьорка отсъстваше. Взех ножичката за картончета на сина ми Жорко и свърших работата.“, откровеничи водещата.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share