Министър Шишков: Ремонтите на пътищата са възлагани основно от ГЕРБ

В основната си част възлаганията на текущите и основните ремонти на всички пътища са били в периода 2020 г – до лятото на 2021 г. Това са ремонти, които са възлагани във времето, когато са управлявали основно ГЕРБ. Това заяви пред журналисти служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в отговор на отправени по-рано днес обвинения от ГЕРБ-СДС.

Шишков каза, че всичко, което е възлагано в рамките на миналата година, е дело на предишния редовен кабинет. Може би имаме няколко възлагания от сегашния служебен кабинет, ще направя проучване, допълни министърът.

„Когато започнахме да коментираме мащаба на незаконното строителство, господин Нанков откри предизборната кампания заедно с мен“, коментира министър Шишков.

ГЕРБ-СДС иска проверка на ремонтирани пътища от две години насам и разплатени последните месеци от служебния регионален министър Иван Шишков, обявиха по-рано днес на брифинг в парламента депутатите Николай Нанков и Росица Кирова. Тъй като не вярваме на обективните преценки, проверки, извършвани от Агенция „Пътна инфраструктура“ и новата „бухалка“ на служебната власт, специално на министър Шишков – ДНСК, още миналата седмица сме внесли искане да бъдат проверени ремонти на пътища, възлагани или изпълнявани през последните две години, и разплатени последните няколко месеца от служебния регионален министър, обясни Нанков. Проверката и съответните експертизи и анализи да бъдат извършени от две независими акредитирани лаборатории – българска и немска, настояват от ГЕРБ-СДС. Нашата информация е, че една част от тях попадат под хипотезата „основен ремонт“, но са възлагани от Шишков и от редовния кабинет „Петков“ като текущи ремонти и поддръжка, уточни Николай Нанков.

По този повод експертизите министър Шишков уточни, че ще бъдат направени проверки навсякъде, където това е необходимо. ПР-акции на ГЕРБ няма да правим, за да правим проверки, за да може те да правят предизборната си кампания в тази посока, допълни министърът.

По повод определянето на ДНСК като „бухалка“ на служебната власт, министърът напомни, че това е институцията, която има изключителна заслуга по приемането на интерконектора с Гърция и изтъкна, че тя си върши работата. За господин Нанков ДНСК изглежда „бухалка“, когато вади фактите, коментира министърът.

В коментар дали е поканен от президента отново да заеме поста на регионален министър, Шишков каза, че това ще бъде оповестено от президента.