Министър Танева: Няма риск от водна криза в Бургас

Вярвам на думите на кмета на Бургас Димитър Николов и министър Емил Димитров и смятам, че водна криза в Бургас няма да има. От системата на земеделието подкрепихме нуждите на общината и язовирите „Порой“ и „Ахелой“ са предоставени за снабдяване за питейно-битови нужди. Така министър Десислава Танева ситуацията с водоснабдяването на Бургас по БТВ.

По думите й не става дума за политическа интрига в правителството и не става дума за борба между министерствата или партиите в управляващата коалиция.

„Имахме чудесна комуникация с Емил Димитров. Не знаех, че е прекарал коронавирус, не се бяхме чували 10 дни с него. Двете министерства имат общи теми и наредби“, коментира казаното Танева от министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че има забавяне от земеделското министерство на проекти.

„Не бях го чувала известно време заради заболяването му от COVID. Беше твърде емоционален. Имаме комуникация в оперативен порядък. Всичко това беше ненужно, но това бе решение на колегата. Това, че не е от нашата партия, не съм го усетила в комуникацията си. Имало е разгорещени дебати. Всичко, което ни е поискано в оперативен порядък , е предадено“, каза още земеделският министър.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share