Министър Минеков потресен от смъртта на Виолета Донева

Министър Минеков потресен от смъртта на Виолета Донева

Министърът на културата проф. Велислав Минеков изказа съболезнованията си по повод кончината на актрисата, сценаристка и преводачка Виолета Донева.

„Разтърсен съм от вестта за кончината на обичаната българска актриса, сценаристка и преводачка Виолета Донева! Няма думи, с които да се опише мъката от загубата на един без време прекъснат пълноценен живот, посветен на българската култура, на българския театър!

Колегите и приятелите ще помнят Виолета Донева като чудесна актриса и добър човек, а летописите на театри като „Възраждане“ и „Българска армия“ ще пазят завинаги спомена за една светла личност, обединила колективите им за каузата на високото изкуство. В българското кино нейното име е редом с плеяда български актриси, които ще помним! Дълбок поклон!“, написа проф. Минеков във фейсбук.

За убийството е заподозряна внучката, която била психично болна. От държавното обвинение уточниха, че са уведомени за случая още на 23 октомври от полицията. Тялото на 79-годишната актриса, по което са открити следи от насилие, е намерено на 22 октомври.

От МВР съобщиха, че работата по случая е започнала след сигнал за инцидент в кв. „Изток“, подаден в институцията. Предполага се, че престъплението е извършено заради имот.