Министър Кралев: В щаба на Джошуа явно се страхуват много от Кубрат

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази в пост във Фейсбук своето възмущение от отношението на промоутърите и организатори на боксовия мач Антъни Джошуа – Кубрат Пулев заради отказа им да акредитират български медии за събитието на 12 декември в Лондон. Кралев лично е запознат с казуса и е предприел някои действия по решаването му, но засега безуспешно.

Ето какво написа Красен Кралев в поста си:

„В събота Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Това е изключително спортно събитие и предизвиква интереса на милиони по целия свят. В залата обаче няма да има нито един български журналист.

Възмутен съм от отношението на промоутърите и организаторите на мача, които категорично отказват да съдействат на българските медии. Още в петък, когато научих за този казус, изпратих писмо до колегата си във Великобритания.

В понеделник получих отговор, че българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия. За съжаление мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн не позволява присъствието на наши репортери, оператори и фотографи както на събитията преди двубоя, така и на самата среща.

Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа.

Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share