Министър Ангелов: Героите в бели престилки не спят, не е време за разделение

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов сподели своята позиция за ситуацията, в която е изпаднала България в момента. В официалния си профил във Фейсбук той заяви, че не е нужно да сме враждебни и разделени, а да сме обединени и да ценим труда и усилията на хората, които се борят за нашите животи.

„Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат децата си вкъщи, а други задължително да ги пратят на училище, когато едни искат да защитят, а други да не се нарушава свободата им, когато сме толкова разединени, толкова далечни, толкова враждебни, толкова неразбиращи, толкова уплашени, толкова несъгласни, толкова мразещи…“, сподели Ангелов.

„Там, сякаш в друг свят, има едни герои в бели престилки, които не спят, които почти не ядат, които са на крак всеки ден, всеки час и минута, които нямат време да прегърнат децата си, които не могат да целунат жените си, на които просто не е останал живот различен от скалпели, кръв, игли и плазма, дефибрилатори и кислородни концентратори.

Те са там, за да можем всички ние, които или вярваме, или не – да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “Обичам те!” на любим човек!

Не е време за разделение, противопоставяне на хората. Време е да си помогнем и заедно да спечелим битката!“, завърши министърът.

Previous post Иво Инджов: Много хора ще саботират карантината, защото са недоволни
Next post Дават по една минимална заплата за родителите в неплатен отпуск