Миниванът Nissan Elgrand – по-богат отвътре и отвън

Актуалният миниван Nissan Elgrand е на 10 години. Ако си спомним, че този модел е построен на основата на своя предшественик, тогава промяна в поколението се изисква от дълго време. Японците обаче обновяват Elgrand за втори път (първият рестайлинг беше през 2014 г.). Основната новина е, че предишното простовато основно оборудване е изчезнало от гамата и неговото място е заето от по-богатите отвън и отвътре Highway Star. Във външната част на променения автомобил има нова радиаторна решетка, хромирана облицовка в долната част на предната броня и други джанти. Вътре – доработен преден панел и централна конзола, голям дисплей с различни дефлектори отстрани.

Японските дилъри вече приемат поръчки за доработения Nissan Elgrand. Цените варират от 3 694 900 (29 700 евро) за базовата версия с предно предаване до 7 890 300 йени за VIP модификацията със задвижване на четирите колела (63 500 евро).

Вътре са сменени, между другото, седалките, облицовъчните материали и тапицерията, както и конфигурацията на предната кутия между седалките. Първоначално Elgrand е оборудван с осемместен седан, а по желание – седемместен с две отделни седалки на втория ред.

По-спортният Autech Elgrand се отличава с екстериор и интериор с оригиналнен ромбоиден рисунък на седалките и сини шевове. Може също да бъде поръчан автомобилът със спортен пакет Nismo, който включва бодикит, 19-инчови джанти, различна изпускателна система и по-плътно спуснато окачване (-20 мм отпред и -15 мм отзад).

Оборудването за минивана става по-богато, а списъкът включва усъвършенстван комплекс за сигурност с камери и сензори за кръгово наблюдение, които наблюдават ситуацията от всички страни. Няма промени в техниката. На купувачите се предлагат двигатели 2,5 (170 к.с.) и V6 3,5 (280 к.с.), работещи с вариатор и получават два типа задвижвания по избор(предно или двойно). Освен това остават в експлоатация други модификации – спортниятAutech (на името на заводското подразделение) и VIP, което предполага четириместен салон с централна преграда и разширено оборудване. Продажбите на обновения модел Elgrand в Япония вече започнаха, пише ams.bg.