Миленита влиза в театъра с пиеса за брака

Певицата Миленита, която направи фурор с ролята си в хитовата кримка „Под прикритие“, влиза в театъра с пиеса за брака.

Постановката „Женските изкуства за щастливо съпружество“ е под режисурата на Стефан Иванов и е по едноименната книга на Йона П. Стоянова и „Домъ и общество – книга за етикецията въ Царство България“ от инж. Лили Янакиева. Премиерата е на 30 октомври.

За да нищи тайната на щастливия брак, Миленита излиза на сцената със своята приятелка и колежка Василена Винченцо, която казва: „Това е едно от най-неочаквание и необикновени преживявания. Благодаря на Стефан Иванов за поканата, на Миленита за партньорството, на Кръстьо Атанасов за плаката, на Кети за снимките и на целия екип на ТР “Сфумато” за безкрайната грижовност“.

Представлението е за пожарите в семейното огнище, които стават видими при срещата между жени от различни поколения и векове. За техните истории, истини и самозаблуди. За дългия път към диалога, разбирането и равнопоставеността между половете, който все още предстои да бъде изминат. Съвременната жена се оглежда в миналото си, за да осмисли и разбере своето настояще и бъдеще.

„Женските изкуства за щастливо съпружество“ на Йона П. Стоянова е любопитен поглед към живота на българската градска жена в периода на Царство България. В този наръчник за успешен брак от миналия век е описано всичко необходимо, за да бъдат нашите прабаби добри съпруги, всеотдайни домакини и грижовни майки в очите на обществеността.

Книгата „Домъ и общество – книга за етикецията въ Царство България“, написана от инж. Лили Янакиева, пренася в свят, изпълнен с галантни дами, за които „по време на танц е некрасиво да се притискат много към кавалера си“, и изтънчени господа, които „трябва да целуват ръка само на госпожите, понеже така изразяват почитта си към омъжената жена“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share