Месец след смъртта на брат си близнак: Кметът на Баните почина от COVID-19

Кметът на община Баните Милен Белчев почина от усложненията от Ковид- 19 в болницата в Смолян.

Mилeн Бeлчeв e poдeн нa 17.03.1957 г. в ceлo Opяxoвeц, oбщинa Бaнитe. Пъpвaтa мy cпeциaлнocт e cтpoитeлeн тexник, a виcшeтo мy oбpaзoвaниe e икoнoмичecкo. Oceм гoдини e бил диpeктop нa „БKC“ – Бaнитe. Бил e тpи мaндaтa cъвeтник в OбC – Бaнитe и втори мандат кмет на община Баните от ГЕРБ. Ceмeeн e, c двe дeцa. „Изказвам съболезнованията си на семейството и близките на Милен Белчев – кмет на община Баните. Скърбя за загубата на един голям приятел, отдаден на работата си кмет и преди всичко добър човек! Мир и покой на душата му!“, написа в профила си д-р Даниела Дариткова. В края на октомври почина брата близнак на Милен Белчев –

Невен Белчев, който се лекуваше с пневмония в смолянската болница. Невен бе 22 години кмет на родното им село Оряховец.

През почивните дни новите случаи на Ковид -19 в Смолянска област са 45. Те са на възраст от 35 до 80 г. от общините Смолян – 18; Баните и Доспат – по 6, Девин и Чепеларе – по 4, Мадан – по 3, Борино – 2, Неделино и Рудозем – по 1.

Хоспитализирани са тридесет и един – двадесет и трима в МБАЛ-Смолян; по четирима в болниците в Мадан и Девин. Четиринадесет са на домашно лечение и изолация. Контактните им са проучени и са предприети противоепидемични мерки, съобщават от РЗИ.

Позитивни са трима лекари и две медицински сестри от различни лечебни заведения в областта, учител от община Борино и служител от училище в община Смолян, домуващ от социалното заведение в с. Фатово. До момента са потвърдени санитар и трима потребители от Дома в с. Петково.

Предстои да бъдат взети проби и на останалия персонал и потребители в Дома.

За последните три дни дехоспитализирани са 20 пациенти, излекувани са 33 лица. Общо осем заразени с коронавирус лица са починали през почивните дни – по четирима мъже и жени на възраст от 45 до 81 г. По двама са от общините Баните, Чепеларе и Рудозем, по един от общините Доспат и Борино. Изказваме съболезнования на близките им, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Previous post Инфаркт или паник атака? Ето кои са разликите
Next post 11 причини да изберете седан пред кросоувър