Мелания съветва Тръмп да приеме загубата и да се приключва с мъката

Мелания съветва Тръмп да приеме загубата и да се приключва с мъката

Приближеният кръг на президента на САЩ Доналд Тръмп започва да се разделя заради продължаващия му отказ да приеме резултатите от президентските избори, като зет му Джаред Къшнър и първата дама Мелания Тръмп са го посъветвали да се примири с победата на новоизбрания президент Джо Байдън, докато възрастните му синове и негови приближени са го притиснали да продължи битката, съобщава Си Ен Ен.

Къшнър, който е и старши съветник на Тръмп, го е посъветвал да приеме загубата, са разкрили двама източници пред американската телевизия. Според отделен източник, запознат с разговорите, първата дама е заявила, че е настъпил моментът той да приеме загубата на изборите.

Междувременно двамата възрастни синове на Тръмп, Доналд-младши и Ерик, са пришпорили приближените да продължат да настояват и са притиснали републиканците и привърженици публично да отхвърлят резултатите, дори след като Си Ен Ен и други големи американски медии обявиха в събота, че Байдън печели надпреварата.

Кампанията на Тръмп планира блиц, който да подхрани аргумента му – неподкрепен с никакви доказателства към днешна дата – че вторият мандат на президента му се открадва чрез корумпирано преброяване на гласовете в щатите на бойното поле, съобщиха три източника, запознати с въпроса пред Си Ен Ен в неделя вечерта .

Един от начините, които планира да направи, е представянето на некролози на хора, за които кампанията ще претендира, че са гласували на изборите, и обмисля да организира митинги в стил кампания, които да засилят посланието, според двама източници.

Целта на усилията е да се породи достатъчно съмнение относно резултатите, които държавните секретари на бойни полета изпитват под натиск да започнат разследвания или да призоват сами за преброяване – нещо, което би удължило процеса и потенциално би дало на кампанията повече време за напредване на съдебните дела чрез съдилищата.

Предишна проверка на факти от страна на шепа видни републиканци, като членове на семейството на Тръмп и поддръжници като бившия председател на камарата Нют Гингрич и бивш изпълняващ длъжността директор на националното разузнаване Ричард Гренел, за мъртви хора, гласували в Мичиган, се разпадна под контрол. Анализ на Си Ен Ен на претенцията и предполагаемата подкрепа за нея не откри нито един случай на това.

Президентът, който беше на голф игрището си в Стърлинг, Вирджиния, в събота, когато състезанието беше свикано, не е отрекъл резултата от изборите насаме, дори когато го прави публично, съобщиха източници пред Си Ен Ен. Но той продължава да настоява адвокатите си да преследват правни предизвикателства, които биха забавили официалното удостоверяване на резултатите, и не е дал публична индикация, че е готов да приеме резултатите от изборите.

Тръмп заяви в изявление от кампанията си – моменти след като Си Ен Ен и други мрежи прогнозираха, че Байдън ще стане 46-ият президент на САЩ, – че Байдън „бърза да се представя фалшиво за победител“ и че надпреварата е „далеч от над.“