Медицинско чудо в Пловдив, тризнаци се родиха от два ембриона

Тризнаци се родиха в пловдивска болница, след като в организма на жената били имплантирани два ембриона. Бебетата в утробата на майката обаче се оказали три. Това изненадало не само семейството, но и лекарите. „Лекарите ми казаха, че моят случай е медицинско чудо! Много рядко срещано и необяснимо”, каза пред Нова телевизия майката Илияна Спасова.

Тризнаците са първите деца на семейство Спасови от Пловдив.

„Интересното в този случай е, че тези три плода се образуват от две оплодени яйцеклетки. Едната се разделя на две и се получават два еднояйчни близнака плюс още един допълнителен плод”, обясни проф. Благовест Пехливанов от УСБАГ „Селена“- Пловдив.

„Три години и малко с мъжа ми се опитвахме по естествен път да създадем детенце, но в крайна сметка не се получаваше и съответно решихме да отидем на лекар”, разказа още жената.

Точно той в навечерието на Коледа им съобщава щастливата вест – не едно, не две, а цели три бебета.

Въпреки предупреждението на лекарите, че тази бременност крие много рискове, както за нейния живот, така и за трите бебета, Илияна е решена да износи тризнаците. И така бебетата се появяват месец преди планираното раждане. След кратък престой в интензивното отделение, заради ниското си тегло, вече са изписани. Родителите съветват всички тръгнали по техния път да не губят надежда.