Масов бой на мач от 10-ия кръг на Югозападната Трета лига

Масов бой прекрати двубоя между Гранит (Владая) и Велбъжд (Кюстендил) от 10-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Мелето започна на трибуните около 75-ата минута при резултат 0:0. Двубоят бе изключително коректен, въпреки че червен картон получи Деян Райков от домакините. Обидни реплики между фен и капитана на Гранит Георги Гайдаров обаче бяха в основната на боя.

След словесната престрелка от заплахи и обиди бранителят излезе от терена, за да стигне до въпросния фен. Там напрежението достигна своя връх, като настъпи масов бой, в който се включиха поне 35-40 човека. Няколко от играчите на двата тима се опитаха да разтърват участниците, но без успех. Реферът Николай Рамунски прекрати мача, като с помощниците си са се оплакали на делегата от БФС Пламен Илиев, че също са отнесли удари в мелето и няма да продължат двубоя.

Много жалко и тъжно, че такива неща продължават да се случват по футболните терени в България. Всичките деца, които присъстваха на трибуните, пък бяха силно уплашени от простотията, на която станаха свидетели на стадиона във Владая, където бяха заведени, за да се забавляват в слънчевия есенен следобед.

Със сигурност се очакват сериозни наказания за новаците в групата, които ще бъдат обявени през другата седмица. Преди мача Гранит беше с актив от 12 точки, докато гостите имаха седем точки в класирането.