„Маскираният певец“ се завръща в ефира

„Маскираният певец“ се завръща в ефира

Първият сезон на “Звездите в нас” в България май ще се окаже и последен, шушука се в Нова телевизия. Шоуто, макар и доста приятно, така и не набра достатъчно голям рейтинг, за да оправдае следващ сезон.

За сметка на това зрителите настояват за „Маскираният певец“ и предаването най-вероятно ще бъде върнато в ефир на телевизията.

Единствената причина, заради която „Маскираният певец” е било свалено от програмата, е в цената на шоуто, твърдят запознати, цитирани от „Уикенд“.

Участниците в предаването получават хонорар за всяко свое излизане на сцената. Според слуховете става въпрос за 1500 лева на вечер. Отделно от това са хонорарите на звездите в детективския панел, които трябва да разгадаят точно кой се крие във всеки костюм. Самите костюми също струват луди пари, а за гостуващите участници, които излизат на сцената за по една песен, също се предвиждат хонорари.

По онова време инвестицията си заслужаваше, тъй като шоуто стана хит още с първия си епизод и до момента, в който телевизията го спря, генерираше огромен зрителски интерес.

В същото време ,Звездите в нас“, с което замениха „Маските“, е доста по-евтино и това е основното му предимство. Участниците не са звезди, те или не взимат хонорари от предаването, или хонорарите им са символични, костюмите и грима са доста семпли, по-сериозни разходи се правят единствено за хонорарите на членовете на журито – Софи Маринова, Тита, Виктор Калев и Дони.

Бюджетът е свит и защото предаването е на залис, за разлика от Маскираният певец“, което се излъчва на живо. Именно защото „Звездите“ се записва предварително, зрителите не могат да гласуват кои участници да продължат напред в състезанието. Гласуването от публика става единствено на полуфиналите и финалите, които се излъчват на живо. Хората масово и не без основание споделят мнение, че в предаването са набутани участници с връзки, двете дами журито не са компетентни, а победителят не се избира честно.

Подобен проблем нямаше нито в “Маскираният певец”, нито в другото шоу за имитатори на продуцента Маги Халваджиян – „Като две капки вода“. Заради това, че е на запис, „Звездите“ изглежда твърде режисирано, което също дразни аудиторията.

В крайна сметка резултатът е нисък рейтинг. Говори се, че от Нова телевизия смятат да прекратят експеримента с предаването и обмислят завръщане на „Маскираният певец“. Дали това ще стане през пролетта, на мястото на “Капките”, или наесен, тепърва ще се реши.

Съдба, подобна на „Звездите в нас“, имаше и друго иначе приятно шоу със същите водещи – Мария Игнатова и Ненчо Балабанов. Това е предаването „Пееш или лъжеш“. То изкара само един сезон в ефира на Нова през есента на 2016 г.