Мартин Димитров: От опозицията се държат като партизани

Мартин Димитров: От опозицията се държат като партизани

„Ние сме в ситуация на тежки кризи и това, което в момента се случва – да бъде свален кабинетът в ситуация на война, сериозни проблеми с цените на енергоресурсите, крайно безотговорно е, защото не сме приели бюджета. От опозицията държат се като партизани, бягат от заседанията и се крият. Да дойдат в зала и да кажат каквото имат“. Това заяви в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS Мартин Димитров, депутат от „Демократична България“.

По думите му първият проучвателен мандат представлява единствения шанс за съставяне на нов кабинет. „Ще го подкрепим, ако е разумно. Консултациите трябва да започнат веднага след връчването. Трябва да се подходи експертно – хората искат да бъде направено максималното за овладяване на кризите. Не можем да ги оставим без актуализация на бюджета и важните законопроекти“, коментира той.

Според него ако евросредствата не бъдат инвестирани, ще загубим работни места и икономически растеж. „Трябва да се каже срок, в който законовите решения да бъдат приети. Ако служебен кабинет се наложи да ни управлява дълго време, цената ще бъде висока“, посочи Димитров. И определи подкрепата на ГЕРБ и ДПС към френското предложение за вдигане на ветото за РСМ като кризисен пиар. „Позицията трябва да влезе в НС и да има дебат по нея. Благосклонен съм, защото ако нашите искания съвпаднат с тези на ЕС, това е голяма възможност“, сподели той.