Мартин Димитров: Нулева ставка на хляба не е възможна

Мартин Димитров: Нулева ставка на хляба не е възможна

Ще има увеличение на пенсиите. Какво ще бъде то зависи от сметките обаче. Ако общата сметка е 2 млрд. лв., може всичко да бъде покрито от бюджета. Прие се прагът на увеличение на ДДС да бъде 100 000. Това обясни Мартин Димитров от ДБ в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Той каза, че се готви мярка, с която при забавяне на плащания от страна на потребителя, той да не се превръща в длъжник. Според него има логика за диференцирано ДДС на тока и енергоизточниците. То ще бъде намалено от 20% на 11%.

Димитров беше категоричен, че нулева ставка на хляба не е възможна. Депутатът обясни, че хората няма да получат ефекта, който искат.

Относно идеята за 25 ст. отстъпка на горивата той каза: “Трябва да има база данни, която да отбелязва колко съм заредил. Това ще гарантира ограничение. На месец можеш да заредиш няколко пъти, но да има лимит”. По думите му има логика тази мярка да бъде за най-нуждаещите се хора.

По темата с ТЕЦ “Марица 3” Димитров каза, че не може да има компромис с неспазването на екологичните норми: “Ако се извърши истински ремонт, който да гарантира, че ще намали замърсяването, веднага ще бъде отворено предприятието”. Той беше категоричен, че има и други предприятия, които ще последват съдбата на ТЕЦ “Марица 3”, защото България вече е осъдена от ЕС за неспазване на екологични норми.

Депутатът изрази мнение, че комуникацията в коалицията трябва драстично да се подобри.