Мартин Димитров: Не е вярно, че „Гражданската отговорност“ ще поскъпне

Не е вярно, че „Гражданската отговорност“ ще поскъпне. В това увери депутатът от ДБ Мартин Димитров.

Компромисът, който предложихме между първо и второ четене, е на база 80% предложения от застрахователите. Хората, които не искаха нищо да се приеме, измислиха тезата, посочи той пред бТВ.

„Гражданската отговорност“ зависи от много фактори – състоянието на икономиката, на пазара, на застрахователните дружества. Текстовете бяха добре прецизирани и те не водят до повишаване. Ние взехме тестове от самите застрахователи. Когато се говори срещу законодателството, се говори само за варианта, внесен от Министерството на финансите, а не за компромисните текстове“, добави той.

„Като мина обсъждането, обадих се на застрахователите и ги питах дали са доволни – казаха, че са. После промениха позицията си.

Беше предложен текст, който го няма никъде в Европа. Тези хора 6 години искат нищо да не се приема и си постигат резултата“, каза още депутатът от „Демократична България“.

„Има положително отношение към идеята за явяване с „Продължаваме промяната“. В политиката докато всичко не е договорено – нищо не е договорено“, посочи той.

„Има два пътя – на ГЕРБ, БСП и ДПС, които се събраха и се снимаха, а другият – на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. Проблемите са сериозни. Всяко следващо служебно правителство е по-слабо. Президентът Радев иска да управлява и затова даде третия мандат на БСП. След април е важно да имаме редовен кабинет. Консолидацията дава по-големи шансове“, подчерта Мартин Димитров.