Мария Бакалова снима сериал за Освобождението на България

Да популяризира българската история отвъд Океана – с тази задача ще се заеме първата българка, гласена за номинации за „Оскар“ и „Златен глобус“, Мария Бакалова. След като влезе в списъка на Топ 10 на изгряващите звезди за 2020-а на престижни издания от ранга на Variety и IndieWire, родната актриса вече има идея за личен проект, който да реализира зад граница. Той ще е свързан с Освобождението на страната ни от османско иго, а по него Бакалова ще работи със своя ментор и мениджър Юлиан Костов, показва справка на „Монитор“ в IMDb.

Историята ще бъде развита в няколко серии и ще получи статута на лимитиран сериал. Действието ще се развива между 1877 и 1878 г., а в центъра на събитията ще бъде Руско-турската война. Поредицата ще носи името „Свобода или смърт“ и ще проследи историческите факти през призмата на различните гледни точки на отделните герои. Въпреки че подробностите около патриотичния проект все още се пазят в тайна, вече е известно името на един от епизодите – „Баташкото клане“.

Премиерата не само на тази серия, но и на цялата поредица към момента е заложена за 2022 г., като отново според IMDb тя ще бъде дистрибутирана в САЩ. С котирането на продукцията вероятно ще се заеме новата компания на Костов, която той откри през април тази година и в чийто каталог влиза и филмът Bullets Of Justice, в който с участие се разписва Дани Трехо.

Междувременно бившият плувец, който се превърна в един от най-успешните ни актьори в чужбина, снимал със звезди като Кийфър Съдърланд, Морган Фрийман и др., разширява дейността си, свързана с подпомагането на родни артисти зад граница. За да постигне тази си цел, Юлиан Костов отваря първата българска агенция за актьори и режисьори, чиито мечти се разпростират и извън България.

Припомняме, че именно той стои и зад избора на Бакалова за „Борат 2“. Костов разкри, че е получил обаждане от кастинг режисьорката на заглавието Нанси Бишъп с молба да открие перфектната източноевропейска актриса за ролята. По това време и двамата все още не знаели за каква точно продукция става въпрос. Така за светкавично време българинът получил записи от 70 актриси, но признава, че именно Мария Бакалова се откроила от останалите още в този начален етап на подбора.

Previous post Изкусителната Джулия обязди секси „Порше“
Next post Георги Георгиев: ЦСКА да не очаква приятна разходка срещу „Левски“