„Марица“ взе гейм на „Вакъфбанк“, но остана без победа

Волейболният първенец „Марица“ (Пловдив) показа качества в последната си среща от домакинския си турнир в група C на Шампионската лига за жени, но загуби от гранда „Вакъфбанк“ (Истанбул).

В зала „Колодрума“, воденият от треньора Джовани Гуидети турски тим бе абсолютно безмилостен в първите две части и в крайна сметка спечели с 3:1 (25:9, 25:10, 23:25, 25:16), за да си тръгне от Пловдив с пълен актив от точки и да остави „жълто-сините“ без победа.

Преди това първа победа записаха момичетата от полския ЛКС „Комерскон“ (Лодз), които надвиха АСПТТ „Мюлуз“ с 3:0 (25:20, 25:23, 25:20). Така, преди втория турнир в групата през февруари в „Лудж Спорт Арена“ в Лодз, непобеденият „Вакъфбанк“ е убедителен водач в класирането. Следват ЛКС с две победи, АСПТТ „Мюлуз“ с една и „Марица“ без успех до момента.

Най-резултатна за пловдивчанки срещу туркините бе Мирослава Паскова с 18 точки (1 блок, 1 ас и 36% ефективност в атака).

Над всички за „Вакъфбанк“ бе Изабел Хаак със страхотните 21 точки (3 блока, 2 аса и 48% ефективност в атака), но за най-полезна състезателка (MVP) бе обявена разпределителката Мая Огниенович.

Previous post „Феодалните старчета“ от БАН сърдити на образователния министър
Next post Ford Kuga Hybrid изминава 1000 километра с един резервоар