Марая Цветкова: Пеевски се опитва да преформатира ДПС

В ДПС със сигурност има някакви кавги, но ние не сме свикнали като гласоподаватели и като редови граждани да ставаме свидетели на такива случки там, защото тя винаги е била доста балансирана партия и доста умело винаги е прикривала каквито и да е дрязги, ако е имало вътре.

Това каза пред „Фокус“ политологът Марая Цветкова.

„Това, което прави Делян Пеевски, е да слага ДПС на открито, но не само хубавите черти, а и това, което се случва може би зад кулисите. Със сигурност фактът, че беше нужно Доган лично да се намеси и да помоли такъв кабинет да не минава с първия мандат, означава, че има някакви все пак дрязги. Днес Пеевски спомена за интриги. Това, което на мен ми се върти в главата, разбира се няма как да имам доказателство за такова нещо, е, че след като Пеевски решава, че трябва да се меси в ГЕРБ, Борисов най-вероятно е казал: „Ами добре, и аз ще се намеся в ДПС в такъв случай“, и просто явно е имал някакъв разговор с Ахмед Доган. Не виждам какво друго може да предизвика такива сътресения, защото до сега не сме виждали тази парламентарна група да гласува толкова отчетливо и противоречиво вътре в себе си“, коментира тя.

Играят ли Бойко Борисов и Делян Пеевски заедно

„Може и да играят заедно, но това, което може би Борисов се опитва да направи, е да минимизира влиянието на Пеевски в ГЕРБ. Аз не знам дали това е нещото, което ще завърши успешно или не, но също така виждаме, че Пеевски се опитва да преформатира по някакъв начин и ДПС, и в ГЕРБ да дава акъл, така че ще видим докъде ще го докарат с тази си идея да останат като единен блок“, каза политологът.

Марая Цветкова бе категорична, че едва ли ще видим ДПС като първа политическа сила при едни евентуални следващи предсрочни парламентарни избори.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share