„Манчестър Сити“ предлага предварителен договор на Меси

„Манчестър Сити“ предлага предварителен договор на Меси

„Манчестър Сити“ планира да предложи предварителен договор на голямата звезда на „Барселона“ Лионел Меси, твърди Telegraph. Контрактът на аржентинеца с „блаугранас“ изтича през юни, което означава, че през януари той има право да сключи предварително споразумение с друг клуб.

Преговорите между каталунците и Меси за неговото оставане на „Камп Ноу“ пък ще се забавят за по-късен етап от сезона, тъй като трябва да минат изборите за нов президент и да бъде избрано ново ръководство. Това няма да се случи преди януари, което дава изключителна възможност на шефовете на „Сити“ най-сетне да реализират отколешната си мечта.

Меси искаше да напусне „Барселона“ още през лятото, като се опита да се възползва от клауза в неговия договор, която вече бе изтекла. Причината за това желание бе конфликт с досегашния президент Джосеп Мария Бартомеу, който обаче вече подаде оставка.

Двама от кандидатите за неговия пост – Виктор Фонт и Жорди Фаре, вече заявиха, че един от приоритетите им е да убедят Меси да остане на „Камп Ноу“.

Друг от претендентите за поста – Пере Риера, пък обяви в прав текст, че няма да спира суперзвездата на тима, ако аржентинецът реши да си тръгне през лятото, когато договорът му изтича.