Манфред Вебер към протестиращите у нас: Уважение, но всичко ще се реши през март!

Хубав разговор с Бойко Борисов за България днес. Това написа в Туитър Манфред Вебер, председател на групата на ЕНП в Европейския парламент.

,,Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона беше справедлива, показвайки, че има нужда от подобрения. Въпреки това правителството е напреднало по много теми, което го доближава до еврото и Шенген“, написа още той.

Уважение за протестиращите, но редовните избори през март ще решат, допълни в социалната мрежа Вебер.

„Днешният дебат в Европарламента ще започне около 20:00 ч. българско време. Ще могат да се изказват само предварително определените от своите парламентарни групи депутати, написа във Фейсбук евродепутатът Александър Йорданов от СДС/ГЕРБ.

„Свободни изказвания най-вероятно няма да има. От парламентарната група на ЕНП – защитниците на България, ще говорят: Манфред Вебер – председател, Андрей Ковачев – зам.-председател, Роберта Мецола – координатор на Комисията LIBE и Андрей Новаков“, разясни той.

Това, което имах да кажа по въпроса за тази антибългарска акция на социалисти, комунисти, зелени и леви либерали, съм го казал в работната група на ЕНП в комисията LIBE, както и пред парламентарната група. Въпреки препоръката на Медицинската служба на парламента депутатите от т.нар. рискова група 100% да избягват участие в заседания в закрити помещения, ще присъствам в пленарната зала, за да чуя и видя до каква още низост могат да паднат хулителите на България. сподели Йорданов.

„Отровеният“ от злоба протестър Минеков няма да бъде допуснат в Парламента. Гласуването на резолюцията ще е в четвъртък и тогава ще стане ясно кои политически сили в Европа са приятели на България и кои са тези, които не ни мислят доброто. Що се отнася до поведението на инициаторите на дебата – Йончева и Кънев, то е ясно, че дружбата между БСП и ДБ ще укрепне още повече след този дебат. За да се мъчи и страда България“, пише още евродепутатът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share