Малинов: Премиерът трябва да е лидер, засега е само говорител

Малинов: Премиерът трябва да е лидер, засега е само говорител

Надявам се скоро да видим премиера като определен тип политически лидер, защото сега е по-скоро като говорител на правителството. Това каза доц. Светослав Малинов за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“.

По думите му вчерашният протест (12.01.22 б.р.) не е подкрепен от софиянци, а провокациите на „Възраждане“ не трябва да демотивират управляващите, а да ги насочат към максимална прозрачност при взимането на решения.

„Хората трябва да виждат разумните основания за вземането на определени решения, за да се запази доверието с което тръгна Кабинетът“, каза още доц. Малинов.

„Положението наистина е притеснително, ако не се вземат бързи и смели решения, ако се поддават управляващите на популизма или на тактиката на опозицията ще се стига до абсурди, както мораториума с цените на енергията. Така че предстои да видим. Сигналите не са много обнадеждаващи, но нека бъдем оптимисти, нека приемем, че така ще бъде само в началото, с течение на времето правителството ще става все по-убедително, а премиера ще го усетим като определен тип политически лидер, защото сега го виждаме по-скоро като говорител на правителството“, уточни доц. Малинов.

„Управляващите не трябва да се поддават на тактиката и манипулациите от опозицията, както с мораториума на енергията, но с течение на времето правителството ще укрепне“, изрази увереност доц. Светослав Малинов.