Магнитни бури ни удрят от утре до 25 октомври

От 21 до 25 октомври се очакват смущения на магнитното поле на Земята. Магнитните бури се усещат от хората с лабилно здраве – възможни са прояви на безсъние, неразположение, тревожност и главоболие, съобщи Нова тв.

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора.

Експертите съветват да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове.

Погрижете се за доброто хранене, съветват експертите, като през този период е добре да консумирате по-малко сол, защото тя натоварва сърцето и кръвоносните съдове. В същото време трябва да включите в диетата повече храни, богати на калий, калций, магнезий.

Заедно с диетата трябва да се грижите и за течността: по време на магнитни бури трябва да разреждате кръвта си и да пиете повече вода. Ако кръвното налягането се повиши – изключете кафето и черния чай от диетата, но при намалено налягане – чаша кафе или чай ще помогне за нормализиране на състоянието.

Сайтът Искитима.ру добавя, че и на 29 и 30 октомври може да има изригвания. Очаква се малка буря, но човек може да изпита безсъние и също така да забележи скокове в кръвното налягане. Може би проявата на раздразнение, промени в настроението, безпричинна агресия или апатия.