Маги Халваджиян посочи кои са 3-те най-важни решения в живота

Продуцентът, режисьор, шоумен и новатор в екранното изкуство Магърдич Халваджиян гостува в студиото на „На фокус с Лора Крумова“ по NOVA където разкрива мотивите си да напише автобиографията си с помощта на Влади Априлов и коментира наболели проблеми от живота на българина.

„Кредото ми винаги е било това – прави всичко което трябва, без да нараняваш някого около теб. Прави го така, че да не те е срам да се гледаш в огледалото.

Книгата съм я написал, за младите хора, които ще я прочетат. Те ще разберат, че това е така. В България са объркани ценностите. Ние не се възхищаваме на учители, лекари или на хора, които правят нещо за това общество, а се възхищаваме на мутри, на хора, които погазват закона. Когато осъзнах, че ценностната система на България се променя към негативно, тогава преди 15 години започнах с лекциите. Ходя по университети и говоря, защото за мен е изключително важно младите хора да разберат, че това, в което живеем в момента, не е истина, а фикция. Живеем в измислен балон, който го създават медии и политици. Искам да им покажа, че истинският живот е друг. В него можем да бъдем добри“, споделя вижданията и вдъхновението си Халваджиян.

„Смятам, че да напиша книга е друга форма, да разкажа история. Вече 30 години разказвам истории посредством музикални видео клипове, реклами, телевизионни предавания, филми, сериали. Не бях правил такова нещо и това е друг вид разказ. Писал съм сценарии и работя много по драматургията, но да напишеш собствената си автобиография се оказа страхотно предизвикателство. Имах нужда от това. Малко ме притесни времето, тъй като Влади Априлов ми каза, че ще се справим за 2-3 месеца. Справихме се за 2 години с това предизвикателство, но истината е, че освен, че ми беше интересно, беше и много емоционално. Имам нужда от този вид емоция. Както казва жена ми – не мога без адреналин. Някои хора го намират карайки кола с 300 км/ч. и убивайки човек, а аз намирам адреналин създавайки някакви неща – пишейки и режисирайки“, допълва Маги Халваджиян.

„Три са важните решения в живота. Това са къде да учиш, коя е жената до теб и какво ще работиш. Минах трите теста успешно. В живота има много кръстопътища. Стигаш някъде и не знаеш на къде да поемеш. Във важните моменти, в които вземеш грешно решение, се оказва, че всяка следваща стъпка е грешна. Това е голям проблем и няма рецепта за това. Може би рецепта е да мислиш и да имаш информация, да анализираш със собствената си глава“, коментира важните неща в живота продуцентът.

„В живота съм бил много неща – карал съм трактор, работил съм като търговец и много други неща… В книгата е разказано всичко това, но това което съм научил е, че най-важното нещо е постоянството. Винаги съм бил като китайска капка. Когато си наумя нещо, се заинатявам и бавно си постигам целите. Не се отказвам изобщо. Понякога е инат, но смятам, че работейки пет хиляди неща, винаги основната нишка беше камерата“, разказва словоохотливият телевизионер.