Люис Хамилтън в топ 100 на най-влиятелните личности

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бе включен в топ 100 на най-влиятелните личности в света за годината.

Хамилтън влиза в класацията на списание „Тайм“ за втори път след 2016 г. Номинацията му се дължи най-вече на действията му в подкрепа на движението Black Lives Matter срещу расизма в световен мащаб.

„Люис Хамилтън е човек, превърнал се в идол. Аз съм единственият чернокож пилот в НАСКАР и затова примерът на Люис, като единствения чернокож пилот във Формула 1, е от особено значение за мен. Да го гледам как покорява пистата ме мотивира да се опитвам да сторя същото“, заяви пилотът от НАСКАР Бъба Уолас.

Главният изпълнителен директор и главен редактор на „Тайм“ Едуард Фелсентал обясни, че настоящият списък е по-различен в сравнение с предишни години.

„Ще откриете хора, упражняващи традиционна власт – държавни глави, изпълнителни директори, хора от сферата на изкуствата. Но в него са включени и много необикновени, по-малко известни хора, които спасяват животи, повдигнат духа, поправят света. Тяхната работа предизвиква всеки от нас да насочи собственото си влияние към това да направим света по-здрав, по-устойчив и справедлив“, коментира Фалсентал.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share