Любослав Пенев: Явно има чадър над БФС, щом Кашай се оказва поредният буфер

Любослав Пенев: Явно има чадър над БФС, щом Кашай се оказва поредният буфер

Любослав Пенев бе особено цветущ в поредните си критики към ръководството на Българския футболен съюз преди дербито на неговия ЦСКА 1948 срещу Левски през уикенда. Той определи Виктор Кашай за „буфер“ и заподозря, че над ръководството на съюза висне държавен чадър, който пречи на промените.

„Съдийството трябва да се подобри и то много. Не ме интересува кой свири. Искам човекът да бъде незабележим, безпристрастен и в полза на футбола. Безпристрастен във всеки един момент. Трябва да има действия, да се виждат промените. Сегашният шеф Кашай не виждам да е взел важно решение със съдийството. Може да съм пропуснал нещо. Много отбори имат забележки към съдиите, както и към катафалката, към телефонната централа. Кашай ще бъде поредният буфер. Колко шефове на съдийската комисия вече изгърмяха, След това ще има Кашай 2, Кашай 3, Кашай 4. Това трябва да се промени. Ако БФС не може да го промени, нека го промени държавата. Явно има чадър. Аз съм за развитието на футбола“, каза Пенев по време на днешната си пресконференция, цитиран от „Тема Спорт“.

Той заподозря, че Кашай ще бъде освободен още тази година, за да послужи за измиване на ръцете от хората, отговорни за състоянието на родния футбол.

ЦСКА 1948 гостува на Левски на 29 октомври от 17:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“.