Любима българска храна предпазва от тромбози, ако обаче…

Редовната консумация на чесън има комплексен лечебен ефект върху организма, по-специално подобрявазначително работата на сърдечносъдовата система. Кирил Стрелников, диетолог разказа за полезните му свойства пред ТАСС.

Според специалиста благодарение на витамините С и В6, калий, фосфор, мед, ензими и други ценни вещества в състава чесънът подобрява кръвообращението, намалява нивото на холестерола в кръвта и укрепва имунитета.

Стрелников препоръчва да се консумира чесън и за предотвратяване на тромбози. Той обясни, че чесънът съдържа веществото алицин, което не само му придава характерния вкус и мирис, но и допринася за разреждането на кръвта и следователно предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Диетологът обаче предупреди, че въпреки ползите за здравето от чесъна, някои хора не трябва да го консумират. По-специално, той не се препоръчва за хора, чиято кръв се съсирва трудно.

Previous post Сделано в СССР! Кадри на новата Мисис Русия взривиха мрежата
Next post Меси ще играе в Интер Маями, най-много натежало мнението на Антонела и децата