„Лъвовете“ ще си връщат самочувствието днес срещу футболно джудже

„Лъвовете“ ще си връщат самочувствието днес срещу футболно джудже

Тази вечер в 19:30 часа България посреща Гибралтар в приятелски мач на стадион „Васил Левски“. „Лъвовете“ отчаяно се нуждаят от изразителен успех, с който да си върнат позагубеното самочувствие.

Отборът ни има една победа в последните две години – в мача без значение срещу Чехия (1:0) в европейските квалификации. Освен това „трикольорите“ не са усещали вкуса на победата вече 6 поредни мача, в които записаха 5 загуби и 1 равенство. Днес играчите на Георги Дерменджиев имат страхотен шанс да си го изкарат на един от най-слабите възможни съперници в Европа в лицето на Гибралтар.

Селекционерът Дерменджиев има доста проблеми преди днешната среща заради контузени и заразени с коронавирус играчи, които отпаднаха от сметките му. Той не може да разчита на Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков и Исмаил Иса, които пропускат и мачовете с Финландия и Република Ирландия в Лигата на нациите.

Гибралтар е страна с 33 хиляди души население. Тя е абсолютно футболно джудже. Националният отбор се намира на 195-о място в ранглистата на ФИФА. Напоследък обаче играчите на Хулио Сесар Рибас натрупаха самочувствие, записвайки 2 победи в последните си 2 мача в Лигата на нациите, макар и срещу отбори от ранга на Сан Марино (1:0) и Лихтенщайн (1:0).