Луксозен ресторант търси човек, който да храни клиентите с грозде

Луксозен ресторант търси човек, който да храни клиентите с грозде

Луксозен ресторант в Лондон вече е първият в града, който наема служител, който да храни клиентите с пищни гроздови зърна директно в отворените им уста, връщайки гостите обратно към славните дни на древен Рим и Гърция.

След като направи реклама на цяла страница в британския Sunday Times на 2 октомври, Bacchanalia — скоро отварящ луксозен гръцки и италиански ресторант в Мейфеър — бързо запълни единствената по рода си позиция с взискателни критерии, според Indy100.

Работникът на необичайната позиция трябва да има не само „великолепни ръце“, но и „основно владеене на гръцки и латински“, според обявата за работа.

„Бонусите включват редовен маникюр и най-добрата храна и вино“ , похвалиха се от компанията майка на ресторанта Caprice Holdings.

Когато новината за странната работа се разпространи онлайн, интернет потребители бяха в недоумение колко реална е позицията.

„Чакай, това пародия ли е? Сериозен въпрос“, гласи един подигравателен туит.

„Мисля, че е безопасно да се каже, че обществото се справя доста добре“, пише сценаристът Карл Кинсела.

Други подходиха към това с чувство за хумор.

„Римските роби в момента се обръщат в гроба си, знаейки, че те са били първите хранещи с грозде в Лондон около 50 г. сл. Хр.“, пише журналистът Том Пашби .

Bacchanalia, чиято компания-майка, управлявана от Ричард Каринг, притежава луксозни ресторанти, включително Balthazar и Sexy Fish – и двата в Лондон, обещава да бъде „празник на изключителна гръцка и италианска кухня, изискани вина и изобилна веселба“.