Лудо влюбени или… Топ 5 на ревнивците в зодиака

В лудо влюбената двойка третият е излишен. Това обаче не означава, че двамата не се ревнуват от потенциални съперници. Никой не го знае по-добре от следните зодии:

Овен

Макар че представителите на тази зодия обичат да флиртуват и лесно пленяват сърца, никак не им е приятно, когато партньорите им също се радват на възхищението на околните или привличат чужди погледи. Това е достатъчно, за да се разпали огненият темперамент на Овена. Внимание, този управляван от Марс знак може да прощава, но не и да забравя!

Телец

Любовта и притежанието са тясно свързани в мислите и чувствата на този управляван от Венера земен знак. По правило спокойни и хладнокръвни, неговите представители си смятат за последователни, надеждни и търпеливи в любовните дела и зорко пазят собствеността си. Ревността им бързо се събужда, когато имат чувството,че се е появил евентуален съперник. За разлика от Овена Телците не вдигат много шум, но въпреки това защитават упорито своята територия.

Лъв

Този огнен знак, управляван от Слънцето, изисква от човека до себе си не само да го обича, но и да му се възхищава. Лъвът често се сравнява с другите и затова бързо може да попадне в капана на ревността. Той е разяждан от несигурност и щом види, че партньорът му се разбира добре с някого, се страхуват потенциалният съперник да не го засенчи. Понеже обича да е център на вниманието, шанс при него имат равностойни партньори, които знаят, че в даден момент трябва да му предоставят цялата сцена.

Скорпион

Този страстен воден знак се отдава на любовта безрезервно. Скорпионите придават голямо значение на връзката си и се борят за нея. Верни и всеотдайни са към партньорите си. Но чувствата им се преобръщат на 180 градуса, когато подозират, че човекът до тях ги лъже или мами. Всички представители на този знак, и мъже, и жени, прощават трудно – ако изобщо – обидите. Ревността им взема превес, дори когато е безпочвена. И тогава Скорпионите са в състояние да вдигнат голям скандал на партньора, който може да се окаже напълно невинен.

Козирог

Типичните представители на този земен знак се разбират с не повече от шепа хора, на които подаряват безграничното си доверие. Според техните разбирания който принадлежи към тези довереници, принадлежи и на тях. Тъкмо защото обикновено изразяват чувствата си по-скоро с мимики и жестове, отколкото с думи, всички се учудват, когато Козирозите станат емоционални. Тогава собственическата природа на тези иначе прикрити зимни чеда се проявява с пълна сила. „Мое!“, гласи ясното и недвусмислено послание.