Лудост! Пуснаха череши по 70 лева, като орехи са

Ядат ли ви се череши? Ок, но ще трябва да се бръкнете с една надница. На пазар „Ситняково“ в София пуснаха череши по 70 лева килото!

Плодовете са значително по-едри от традиционните – с размер на орех и пристигат от Аржентина. Според търговеца на вкус са сладки и сочни, а количеството, което може да се купи, започва от 100 грама на цена от 7 лева. Сред другите атрактивни и необичайни за сезона плодове са смокините. Те се продават за 2,50 лева за брой. А килото може би ще надхвърли 40 лева.

Предлагат се и ананаси, които струват от 6 до 15 лева в зависимост от големината. Мандарините са по 3,50 лева за кило, а комкуат, което е дребен цитрусов плод, се продава за 2,50 лева за 100 грама. Оказва се, че цената му е по-ниска от тази в супермаркетите, където тарелка от 250 грама върви по 12 лева.

Този пазар е един от най-скъпите в София, където през зимните месеци могат да се купят всякакви плодове. Заради пандемията или по други причини на него имаше само три отворени сергии, заредени със стока, показа проверка на вестник „Телеграф“.

Previous post Борисов е доволен: 14 хиляди души се ваксинираха за ден
Next post Подалият оставка архитект на „Триадица“: Собсветникът на павилиона не е случаен