„Лудогорец“ победи сърби в първата си контрола в Турция

„Лудогорец“ победи сърби в първата си контрола в Турция

„Лудогорец“ започна с успех контролните си срещи в Турция. Шампионите победиха „Бачка“ (Топола) с 2:1. И двата гола за разградчани вкара Бърнард Текпетей.

Още в седмата минута на срещата „Лудогорец“ поведе в резултата. С мощен изстрел Бърнард Текпетей реализира във вратата на сръбския съперник на „орлите“.

Десет минути преди края на първата част „Лудогорец“ удвои аванса си. Текпетей реализира втория си гол в мача, а негов асистент отново бе Икоко. За сърбите се разписа Станойев в 37-ата минута.

Новият треньор на „Лудогорец“ сподели, че все още опознава качествата на играчите и иска „Лудогорец“ да се наслаждава на футбола.

„Имахме трудна седмица по отношение на тренировките, защото интезитетът е тежък за играчите. Новият треньор идва със своите нови идеи. Движим се стъпка по стъпка. Не мисл,я че футболистите в момента биха могли да издържат повече от 45 минути. Футболистите отговориха добре на натоварванията, трудиха се много. По статистическа гледна точка сме доволни. Можем да говорим дали сме щастливи, или не като вдигнем шампионската титла. Трябва да си свършим работата“, заяви Дамбраускас.

„Все още се уча какво могат играчите. Гледал съм техни мачове в миналото, но е друго като го видиш с очите си. Все още е период на опознаване. Не мога да говоря за целия двубой. Трябваше да изпълнят определени неща в определени фази. Имаме още много работа за вършене. Искаме „Лудогорец“ да бъде по-доминиращ, да създава повече шансове.

С напредванетто на двубоите вероятно ще виждаме по-добро представяне. Искам да видя Лудогорец да се наслаждава на футбола. Когато излизат на терена, трябва да се наслаждват, да действат атрактивно. Треньори, собственици и фенове – всички трябва да са горди от представянето на терена. За да се наслаждаваш, трябва да печелиш“, каза още литовецът.