„Лудогорец“ за 5-и път в групите на Лига Европа

„Лудогорец“ за 5-и път в групите на Лига Европа

„Лудогорец“ е за 5-и път в групите на Лига Европа! Това стана факт след успех с 2:0 над беларуския шампион „Динамо Брест“. Срещата се игра в Минск, а „орлите“ не оставиха съмнение, че са много по-класния тим. До момента разградчани участваха 4 пъти в групите на Лига Европа – 2013/14, 2017/18, 2018/19 и 2019/20.

В 4-ата минута пред домакините се откри много чисто положение. Седко бе изведен абсолютно сам срещу Пламен Илиев, като до него беше и Твех, но стреля слабо и вратарят улови. В първите минути много лесно беларусите бягаха от засадата, но други положения липсваха. В последната част на първото полувреме „Лудогорец“ изнесе играта в половината на „Динамо“. В 32-ата минута Сисиньо направи пробив отдясно и след като елиминира двама, даде топката на Доминик Янков, който продължи за Стефан Баджи.

За съжаление сенегалеца би право в Игнатович. След няколко бързи атаки, които не завършиха с удар, в 37-ата минута Алекс Сантана пробва мерника си, но много неточно. В 45-ата минута дойде най-чистото положение за „орлите“. Текпетей бе изведен зад защитата, надбяга Кики и би, но в Игнатович. Топката се озова в Кешерю, който обаче с десния крак не намери целта. Последното положение за първата част обаче беше пред Пламен Илиев, като ударът на Савицки рикошира във Вердон и можеше да изненада стража на разградчани.

Второто полувреме започна с добър пробив на Доминик Янков, който обаче не можа да намери Кешерю. В 53-ата минута Биков изстреля снаряд към Пламен Илиев, но топката излезе в аут. Секунди по-късно Янков подаде за Кешерю, който се освободи от двама защитници и би, като Игнатович изби. При последвалия корнер румънеца отблизо не успя да открие резултата, като донякъде му попречи и Козмин Моци. Кешерю обаче не спря да тормози защитата на „Динамо“, но и да пропуска.

След час игра той шутира силно, но отново в аут. В 65-ата минута резервата Гордейчук някак си се освободи от двама бранител и би, но много неточно. След това Текпетей бе изваден от игра за сметка на Елвис Ману, като излизащият от терена ганаец определено не бе доволен от решението на Павел Върба. В 70-ата минута Хачериди стреля с глава след корнер, топката срещна гредата, а Пламен Илиев самопожертвувателно се хвърли в краката на Габи Кики, предотвратявайки сигурен гол.

В 73-ата минута „Лудогорец“ поведе. След триходова комбинация Кешерю изведе Доминик Янков, който с поредната си асистенция намери непокрития Елвис Ману, който нямаше как да сбърка – 1:0. В 80-ата минута всичко приключи. В основната на гола отново бе Доминик Янков, пробил през центъра. Той намери Ману, който се забави и не стреля, но намери резервата Ихинио Марин, който с мощен изстрел направи 2:0. В 83-ата минута много активният Ману навлезе опасно в наказателното поле на „Динамо“, като този път Игнатович изби.