Лудница в моловете преди затварянето в петък, пазаруват като за последно

Много хора днес нахлуха в магазините и започнаха да пазаруват за коледните празници. Предложението на здравния министър за затваряне на училища, магазини и ресторанти от петък докара предколедната паника и вкара хората в моловете.

Опашки от сутринта в Джъмбо, масово купуват украса и подаръци за Коледа. Ако ни затворят, няма как да не купим играчки за децата и украса за дома, заяви софиянка, дошла с двете си деца да пазарува. Тя каза, че с нейните съседки са си разделили големите магазините, за да могат в следващите три дни да купят на.необходимото за предстоящите празници.

На входа има опашка, спазва се дистанцията, но в магазина спазването й е невъзможно, има и хора с маски под брадата, защото не могат да дишат от горещината и огромните колички, които бутат.

Моловете също са пълни. Хората масово пазаруват дрехи за евентуалната карантина, коледна украса, домашни потреби. Сладкарниците са препълнени, хранителните магазини – също. Дистанцията обаче се спазва.

На изходите им отново стърчат пакетите с тоалетна хартия и мокри кърпички в препълнените колички. Огромни опашки се вият в аптеките на моловете. Опашки има и на банкоматите.

Някои от магазините вече са фалирали, а тези, които работят свалят цените всеки ден. Заради Черния петък марковите магазини за детски стоки обявиха от понеделник намаления до 60 процента.

Днес обаче отстъпките вече стигат до 80 процента. Казаха ни да сваляме масово цените и да стоим, докато има клиенти. Каквото можем, да продадем до петък, заяви продавачка в един от столичните молове, пише standartnews.com.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share