Лотар Матеус: Ако играем срещу Испания така, си тръгваме от Световното

Лотар Матеус: Ако играем срещу Испания така, си тръгваме от Световното

Легендата на Германия Лотар Матеус разкритикува представянето на Бундестим след изненадващата загуба от Япония с 1:2 вчера. Рекордьорът пo мачове на световни първенства заяви, че ако германците не подобрят чувствително играта си срещу Испания, то най-вероятно ще отпаднат още в групите.

„Ако играем срещу Испания така, както през второто полувреме днес, ще бъдем елиминирани. Сега отборът е подложен на повече от изключително напрежение. Те трябва да победят. Една точка най-вероятно няма да е достатъчна”, заяви той пред BILD TV.

Матеус разкритикува и решенията на селекционера Ханзи Флик: “Винаги съм го подкрепял, но не разбрах някои неща. Треньорът трябва да се примири с неудобните въпроси. Например тези за бековете. Защо Керер, който винаги играеше напоследък, не игра днес?”, добави той.

„Головете, които бяха допуснати, дойдоха от крилата. Зюле не е халф-бек. При втория гол Раум беше прекалено напред, но защитниците са там, за да защитават. Шлотербек изглеждаше изненадан и не беше достатъчно агресивен. Смените също не бяха удачни”, завърши Матеус.